Kenneln

Kenneln har varit igång sedan 2006, första kullen kom i mars 2007.

Jag som innehar kenneln heter Leone Nyman och bor i Skogås, Stockholm.
Hos mig finns mellanpudlar. Mina hundar är mina familjemedlemmar och lever med och i kring mig. Jag tränar och tävlar aktivt i rallylydnad och ställer även ut dem, en pudel är mångsidig och det vill jag försöka visa.

Målet för mig i min uppfödning är att föda fram friska, pigga, mentalt fungerande och vackra mellanpudlar som passar både i familjelivet men också ute på tävlingsbanan.

Sedan jag för några år sedan började betala för hälsotester (höftledsröntgen och patellaundersökning) kan jag se en mycket god trend. Jag har ca 90% hälsotestade hundar från mig, det glädjer mig enormt mycket! Jag hoppas att trenden fortsätter så här och att mitt arbete mot friska leder på en hund från mig fortsätter.

Jag ser det som viktigt att hälsan är bra på mina hundar därför väljer jag att höftledsröntga och patellaundersöka mina hundar, dels de i avel, men jag vill gärna att även valpköpare undersöker sina hundar från mig när åldern är inne. Detta för att kunna följa de kriterier jag valt för mig själv med förhoppning om så många hundar som möjligt utan nedslag på sina höfter och också för rasens skull.

Jag vill betona att pudeln generellt sett är en frisk ras, jag vill att det så ska förbli därför väljer jag att hälsotesta, jag gör det inte för att det finns sjukdomar utan för att bibehålla sundheten och inget göra aktiva val i aveln på just mina hundar.

Mentalbeskrivning är en del i mitt arbete med mina hundar. De flesta är MH-beskrivna men nu blir det den beskrivning som Pudelklubben helst ser att vi gör: BPH. Mer information kring denna finns på SKK’s hemsida (www.skk.se)
Då jag ger en liten bonus till de som gör BPH sedan något år så hoppas jag se en ökning kring mentalbeskrivna Drefvikare.

Jag vill ha en god kontakt med mina valpköpare, jag säljer ju iväg en bebis som jag följt under lång tid, så en kontakt som gör det möjligt för mig att följa ”mina” valpar genom åren är önskvärd.

Jag förbehåller mig rätten att välja blivande ägare till mina valpar, ingen kö eller turordning.
Är du intresserad av valp från mig: drefvikenvalpar@hotmail.com

Jag har under 2017 genomgått SKK’s nya uppfödarutbildning.

Välkomna att kontakta mig om ni undrar något/Leone

drefvikens@hotmail.com / 073-7010791

4 svar på ”Kenneln

 1. Hej!

  Vi är en familj på 4, där brændande önskar oss en tæve pudelhvalp i mellan eller dværg i farven fawn eller sort (32cm – 40 cm).

  Vi är Rasmus, där har haft hund i 20 år, Sidsel, och drengene Isak på 11 år och Jonathan på 17 år.

  Vi bor i hus i Vordingborg på sydsjælland i Danmark med en stor har ned till vandet. Vi har masser af kærlighed at give en hund, och vi vill at gå till hundetræning samt många dejlige ture med våra nye hund.

  Vi vill en hund av sunde linjer med stamtavle, en hund som är både kælen och kan lide att være aktiv och lära nya ting. Den skal være fra stueopdræt og selvfølgelig godt socialiseret. Desuden är det nödvändiga för os, at den kan klara sig godt på udstilling / til eksteriørbedømmelse, da vi önskar själv at få et lille stueopdræt på sigt, så vi kan vara med til at udbrede den skønneste race och ge flera mennesker glæden ved en pudel

  Vi er faldet för pudlen pgra. dens kærlige væsen, gode temperament, smukke udseende och intelligens, och eftersom den kan lide at være aktiv i naturen ligesom os.

  Kan jag hjälpa oss? Vi krydser fingre och håber.

  Vh Sidsel og Rasmus tlf 50895079

 2. Hej
  Vi är ett yngre pensionärspar som letar efter en söt svar mellanpudeltik. Vi har haft pudel tidigare och saknar vår honey. Vi kan erbjuda ett gott hem med mycket aktivitet, skog och mark och sjö invid knuten. Bor i villa fr om juli då vi downsisar boendet. Vår nya familjemdelem kommer få ett kanonliv och kompusar då hund finns i bekantskapskretsen.

 3. Vi är två pensionärer (66 och 67 år) som längtar efter en hund.
  Vi bor i Solna, i en lägenhet, med gott om strövområden runt omkring. Mellan april och oktober flyttar vi ut till en ö i Roslagen.
  Vi vill ha en ras som man kan träna sök och annat kul med. Men också en familjehund som kan ta det lugnt och mysa. Har mailat dig.

Kommentarer inaktiverade.