Oktober 2023

Tänk att få njuta av en fantastisk laguppställning rörande mina hundar och dess ägare!

Jag njuter som få ska ni veta!

Rebell som började som en blyg viol har nu växt i sin päls riktigt ordentligt. Hon tar sin plats som självklar spårare och är så trygg när hon får jobba. Idag, 10/10 -23 har hon blivit viltsprårschampion. Matte Jenny har matchat hunden till max så hatten av till ert teamwork!

Malin med Fia har startat i rallylydnad nybörjarklass – med 2 godkända rundor och

Tina med brorsan Nemo har likaledes tävlat nybörjarklass och har inhämtat titeln Rld N.

Båda ekipagen kommer upp under fliken Aktiva Drefvikare inom kort.

Hälsotester ramlar in och kommer fortsätta göra så under hösten. Pirrigt men också spännande.

Ellie, vår Ellie, som skulle bli kennelns nya utställningsstjärna liksom högt älskad hos fodervärden. Men så blev det tyvärr inte, Ellie fick ett skevt bett och efter diskussioner och veterinärkontroller så har Ellie istället fått flytta till Malmö och sin nya matte Erika. Där lever hon loppan och kommer inom kort påbörja sin resa inom agility. Ellie har nu börjat titulera sig som Space istället.

Tänk vad en kvarvarande insiciv kan ställa till det. Var noga med att kolla betten på era små valpar för när de väl skiftar tänder är det viktigt att man ser hur bettet ser ut att bli. Den tand Ellie/Space hade kvar ställde till det och det gick fort.

Ålderdamen här hemma, Belinda, har haft storslaget kalas – och det får man ha när man fyller 13 år. Belinda hör inte så mycket längre, kroppen börjar ta slut – men fortfarande hoppar hon och biter mig i rumpan och rullar runt i gräset.

Närmast i kenneln är en kull valpar. Jag har fått låna Qaisa för ytterligare en kull. Kullen kommer bo hemma hos Qaisa med matte, husse och katt. Vi bor nära varandra och bilen lär vändas till dem ofta under dessa veckor. Qaisa är parad med en av Sveriges mest vinstrika mellanpudelhanar vilket ska bli spännande att se vad som komma skall.

Vi väntar också in löp på Zitruz och det tyckte Qlura var spännande så naturligtvis startade hon sitt löp nästan 2 månader för tidigt… Zally kommer att paras i vår istället för nu i höst. Vilken hane det blir återkommer jag kring.

Väl mött allihop!