Kenneln

Kenneln har varit igång sedan 2006, första kullen kom i mars 2007.

Jag som innehar kenneln heter Leone Nyman och bor i Skogås, Stockholm.
Hos mig finns mellanpudlar. Mina hundar är mina familjemedlemmar och lever med och i kring mig. Jag tränar och tävlar aktivt i rallylydnad och ställer även ut dem, en pudel är mångsidig och det vill jag försöka visa.

Målet för mig i min uppfödning är att föda fram friska, pigga, mentalt fungerande och vackra mellanpudlar som passar både i familjelivet men också ute på tävlingsbanan.

Jag ser det som viktigt att hälsan är bra på mina hundar därför väljer jag att höftledsröntga och patellaundersöka mina hundar, dels de i avel, men jag vill gärna att även valpköpare undersöker sina hundar från mig när åldern är inne. Detta för att kunna följa de kriterier jag valt för mig själv med förhoppning om så många hundar som möjligt utan nedslag på sina höfter och också för rasens skull.

Jag vill betona att pudeln generellt sett är en frisk ras, jag vill att det så ska förbli därför väljer jag att hälsotesta, jag gör det inte för att det finns sjukdomar utan för att bibehålla sundheten och inget göra aktiva val i aveln på just mina hundar.

Mentalbeskrivning är en del i mitt arbete med mina hundar. De flesta är MH-beskrivna men nu blir det den beskrivning som Pudelklubben helst ser att vi gör: BPH. Mer information kring denna finns på SKK’s hemsida (www.skk.se)

Jag vill ha en god kontakt med mina valpköpare, jag säljer ju iväg en bebis som jag följt under lång tid, så en kontakt som gör det möjligt för mig att följa ”mina” valpar genom åren är önskvärd.

Jag förbehåller mig rätten att välja blivande ägare till mina valpar, ingen kö eller turordning.

Jag har under 2017 genomgått SKK’s nya uppfödarutbildning.

Välkomna att kontakta mig om ni undrar något/Leone

drefvikens@hotmail.com / 073-7010791

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *