Kenneln

Kenneln har varit igång sedan 2006, första kullen kom i mars 2007.

Jag som innehar kenneln heter Leone Nyman och bor i Skogås, Stockholm.
Hos mig finns mellanpudlar. Mina hundar är mina familjemedlemmar och lever med och i kring mig. Jag tränar och tävlar aktivt i rallylydnad och ställer även ut dem, en pudel är mångsidig och det vill jag försöka visa.

Målet för mig i min uppfödning är att föda fram friska, pigga, mentalt fungerande och vackra mellanpudlar som passar både i familjelivet men också ute på tävlingsbanan.

Jag ser det som viktigt att hälsan är bra på mina hundar därför väljer jag att höftledsröntga och patellaundersöka mina hundar, dels de i avel, men jag vill gärna att även valpköpare undersöker sina hundar från mig när åldern är inne. Detta för att kunna följa de kriterier jag valt för mig själv med förhoppning om så många hundar som möjligt utan nedslag på sina höfter och också för rasens skull.

Jag vill betona att pudeln generellt sett är en frisk ras, jag vill att det så ska förbli därför väljer jag att hälsotesta, jag gör det inte för att det finns sjukdomar utan för att bibehålla sundheten och inget göra aktiva val i aveln på just mina hundar.

Mentalbeskrivning är en del i mitt arbete med mina hundar. De flesta är MH-beskrivna men nu blir det den beskrivning som Pudelklubben helst ser att vi gör: BPH. Mer information kring denna finns på SKK’s hemsida (www.skk.se)

Jag vill ha en god kontakt med mina valpköpare, jag säljer ju iväg en bebis som jag följt under lång tid, så en kontakt som gör det möjligt för mig att följa ”mina” valpar genom åren är önskvärd.

Jag förbehåller mig rätten att välja blivande ägare till mina valpar, ingen kö eller turordning.

Jag har under 2017 genomgått SKK’s nya uppfödarutbildning.

Välkomna att kontakta mig om ni undrar något/Leone

drefvikens@hotmail.com / 073-7010791

24 svar på ”Kenneln

 1. Hej,
  Brukar du ha omplaceringar eller foderhundar?
  Jag har just blivit av med mina två cairnterrier så det har blivit väldigt tomt och tyst.
  Jag har haft hund i 30 år och trodde nu att det var slut med men har varit nyfiken på pudlar. Jag är ganska aktiv, gick spår med min han hund och har även varit hundinstruktörer på Öland i 4 år.
  Mvh

  Titti Schmalensee

 2. Hej, ber om ursäkt över lång svarstid.
  Ibland händer det att jag har önskan om foderavtal men inte i dagsläget.
  Vänligen
  Leone

 3. Hejsan!
  Jag är intresserad av en brun tik vid nästa valpning.
  Vi bor i Vaxholm och jag har en kastrerad Goldendoodle.
  Hör gärna av dig till mig i augusti,

  Bästa hälsningar
  Marianne

  • Jag återkopplar till er så fort jag då ser vad som kommer. Vira är konstaterat dräktig.
   En tik är tingad sedan tidigare. Ber er ha koll här.

 4. Hej !
  Jag är intresserad av en pudel helst brun. Hane eller hona spelar ingen roll. Bor i Östra Husby. Min man och jag är överens om mellanpudel , båda är vi hundvana , jag hade hundar hela min uppväxt först terrier och sen blev det en boxer. Jag går i tidig pension till sommaren (from juli) men min man fortsätter att jobba ett tag till. Vi har nära till skog och bra promenadvägar.

 5. Hej !
  Jag är intresserad av en mellanpudel brun eller svart. Har blivit rekommenderad att kontakta dej av en fd uppfödare i Östergötland. Är förtida pensionär till sommaren bor lantligt med skog fast i ett litet samhälle.

 6. Hej du .söker efter en brun mellanpudelhane .gärna vuxen och vArför ö inte även en foderhund .
  Hör av dig om detta verkar intr
  Mvh Pernilla Holmberg
  Ja det är abbylines Pernilla …

 7. Hej,
  Jag och min familj letar efter en fyrbent familjemedlem och undrar om man kan göra en intresseanmälan i förväg för eventuella kullar under höst/vinter?
  Vänliga hälsningar Linda

 8. Hej du! ser att du förnyat hemsan en hel del, längesen jag var in. Blev bra! Jag behöver nog inga nya pudlar just nu o förhoppningsvis inte på flera år. Drefvikens Fred Astair och San-Jo-Les Kairo är tillräckligt. Hälsn Nelssonmatten.

 9. Hej vi söker en mellanpudel ca 1-1,5 år som kan bli assistanshund efter certifierad utbildning. Kan du höra av dig o mdu har en vuxen hund?

 10. Hej du Leone! Ungefär lika längesen som jag var här o kollade som det var sen du skrev nåt sist. Kul med lite uppdateringar kring flocken! /Nelssonmatten

 11. Hej.
  Vi är en familj som letar efter en mellanpudel valp till våren.
  Vi är aktiva ute och har en Labrador hane på 9år.
  Har du någon kull planerad?
  Med vänlig hälsning, Madelene

 12. Hej Leone!
  Har varit i kontakt med Cecilia Hörnlund (Hightops) – vi har en storpudel därifrån, hane 10 mån. Det gäller ringträning. Har anmält vår Pablo till Gubbängens inofficiella den 20 sept. Skulle du ev ha någon ringträning innan dess?
  Med vänlig hälsning
  /Marita Forsberg
  073-9907819

  • Hej,
   Tiden springer iväg, jag ska se vad jag kan hinna att erbjuda. Kommer att lägga ut det i olika pudelgrupper så som Vi Pudelägare och Pudel kompisar om jag hinner. Vänligen Leone

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *