Oktober 2021

Utvalda

Hösten rullar på och det går undan hörrni!
Ett underbart Pudelläger blev det i juli, så ofantligt roligt att få möta alla igen om än med avstånd.
När jag återvände hem packade jag snabbt om bilen, väntade in mamma och så dagen efter for vi iväg ner mot Västergötland och västkusten. Det blev många härliga möten, Kjell, moster Inga och för mig framför allt att få frottera mig med Vira med mattarna Jenny och Unni. Efter ett par dagar med prat, bad och bara vara avkopplad (jo, ett ”snabbt” besök på Ullared blev det) så hämtade jag upp mamma som umgåtts med sin syster ett par dagar. Vi styrde kosan in i Norge med alla hundar. Där, strax söder om Oslo, fick jag då äntligen träffa lilla Zitruz, ABC Private Super Trouper. Så efterlängtad liten trollunge. Konstigt kanske ni tänker, att jag som uppfödare köper en ny hund. Men inget konstigt alls, alla behöver se om sina linjer och kanske skaffa en till. Denna tös har jag letat efter i många år och nu fanns tid och möjlighet.

Ett par utställningar har vi hunnit med. Qlura som bäst med CK och bästa tik 4. Qaisa med CK. Stolt uppfödare.

Qlura har fått prova sina vingar inom rallylydnad och det med den äran, ett godkänt resultat fick vi med oss hem och ett snubblande nära. Zally har även hon fått tävla rallylydnad, hon älskar verkligen att jobba och jag kan så väl se att när vi väl ”sätter” ställande-momenten så kommer hon ligga väldigt nära 100 poäng, som är max. 2 godkända resultat har vi med oss och förhoppningen är ytterligare ett så kan vi sedan fokusera på avancerad klass med henne. Belinda har debuterat i mästarklass, 11 år gammal, den hunden älskar verkligen att jobba – studsar runt som värsta studsbollen av glädje. Momenten blir inte direkt väl utförda men vet ni, det gör ingenting, för hennes lycka är viktigast!

Siri, Drefvikens April Shower, har tagit med sin matte Lotta på rallytävlingar och det med den äran – 2 titlar i hamn. Att de dessutom kombinerar det med lydnad är ännu roligare!

Vira är hemma hos sig strax söder om Göteborg och har sina valpar. Fodervärden Jenny sköter detta med den äran. Viktigast denna gång var att Vira skulle vara trygg och det är hon, omhuldad mor med 3 valpar. När dessa små ulltussar flyttat hemifrån så övergår Vira i Jennys fulla ägo. Kvar hos Jenny blir tiken ”Rebell” på bibehållen avelsrätt. Hanarna i kullen ska få komma hit och landa lite och så får vi se var de tar vägen.

Ser fram emot fler tävlingsresultat nu under hösten – det får absolut bli ytterligare uppdatering inom kort.

Juli 2021 – Men nu börjar det kännas fånigt, varför springer tiden utan att jag uppdaterar?! Ber så hemskt mycket om ursäkt för det. Året började kanske inte på topp…

I början av januari gick min far bort, jag är glad att det gick fort och att han slapp lida – men resan inom mig har varit tuff.
Straxt efter hans bortgång får jag reda på att min älskade Tore är sjuk, han hade akut njursvikt som mest troligt berodde på hans intag av mina värktabletter i ung ålder. Jag är glad att han var med oss ca 3 månader efter beskedet. Och han var pigg in i det längsta, den sista veckan sa han och hans kropp att det räcker och då måste jag som ägare lyssna till det trots att det gjorde ont.

Zally får 5 ljuvliga, pigga små troll, alla besiktades ua, ja, 4 gjordes så, den 5:e blev lite senare med ok-stämpel i rumpan. Det är därför det också blir tufft när en av valparna blir dålig i sina knän. Jag hälsotestar och gör verkligen vad jag kan och ändå hamnar man i det att en liten skrutta, Pippi, fick lov att tas bort vid 5,5 månaders ålder.

I månadsskiftet maj/juni hämtade jag hem Qaisa för hälsotester, detta medan matte ligger på sjukhus. Under de dagar hon var hemma här Qaisa så avlider matte hastigt. Qaisa var såld med bibehållen avelsrätt vilket gjorde att jag enligt avtalet kunde köpa henne tillbaka.

Qaisa och Qluras bror Zammy får akut testikelinflammation och får av medicinska själ kastreras. Utställningskarriären tog ett abrupt slut, men all övrig träning och tävling kommer att gå bra ändå.

Vad mer… svärfar har gått bort, inte för att jag bott med hans son på många år, men svärfar var han ändå, fina och roliga minnen har jag med honom, vila i ro.

Nu hoppas jag att andra halvan av 2021 kan vara mer positiva.

Just nu packar jag här hemma för ett pudelläger – oerhört roligt att det blir av!

Jag har haft besök av Vira med familj, jag har köpt en gammal husbil (den kan jag nog starta en egen blogg om), jag ska efter lägret ta min mamma med på roadtrip ner till Göteborg där hon ska få frottera sig med sin syster medan jag hänger med Vira.

Vi tar vägen genom Norge hem, en liten överraskning presenteras här efter den resan.

2022

Vad bär ett nytt år med sig i sitt sköte?

Om man det visste!
Vi försöker fylla det med positiva tankar, vänlighet och tacksamhet.

Mål finns för mig och mina hundar inom tävlingsbiten. Mål även inom det privata.
Det återstår att se om målen blir uppfyllda.

Önskar er varmt välkomna hit!

2020

Ett märkligt år för oss alla. För kenneln blev det ett år med väldigt få utställningar, tävlingar och inte heller någon kull.

Qlura har jag ställt ut 2 gånger officiellt och en gång inofficiellt. På sin allra första utställning blev hon bästa tik 2 med reserv-cert. Nästa utställning fick hon ck och blev oplacerad på. Den inofficiella gick över förväntan – hon blev BIS-2. Att ställa inofficiellt är en ypperlig träning inför officiella arrangemang. Qlura har hunnit med att bli hälsotestad med fria höfter (B) och armbågar (UA).

Belinda, gamla tanten, har studsat runt på några avancerade rallylydnadstävlingar – till slut fick vi då det hett efterlängtade godkända resultatet! Nu tränar vi för att starta i mästarklass.

Tore, njuter av livet. Han har fått lite lust tillbaka för att träna så kanske, kanske startar han någon mästarklasstävling under 2021. Ett par kullar är på gång för hans del.

Zally, vi har tillsammans testat att tävla lydnad, startklass, målet har varit att testa och ha kul. Det har vi haft ivarje fall, kul alltså. Zally går nu in i en vila från träning och tävling under våren. Hon är i omständigheter och beräknas få några småZallor i slutet av januari. Räknar inte med att jag lägger ut någon valp till salu då jag har flera som väntar.

Åke, vi har jobbat och lärt känna varandra under året. Han har landat och visat sitt sanna fina jag. Efter att jag fick vetskap om att han var steril fick jag ta ett svårt beslut. Han fick nu i december flytta, vilket har blivit jättebra. När jag tog hem Åke var det med att han skulle få det bästa livet jag kunde erbjuda honom, det var forna matte Tinas ord. I och med flytten till Skåne känner jag att jag har gjort vad jag kan för att han ska få ett perfekt liv, bli älskad, få aktivitet både i motion och i huvudet.

Året som kommer, 2021.

Jag hoppas på att livet på något vis får en rätsida igen. Vaccinationer är igång rörande Covid-19, vilket känns hoppgivande.
Kanske kan vi till sommaren kunna få träffas igen – och vad vore väl mer perfekt om inte det då blev ett pudelläger!
Utställningar hoppas jag på förstås, är Qlura nu så fin så vill jag ju givetvis få visa henne. I övrigt längtar jag till rallytävlingar. Belinda ska ju debutera i mästarklass – det kan bli hur spännande som helst *haha*. Kanske får Tore gå in på en tävling eller två också. Qlura ska få ta över lydnadsträningen från Zally, eller ja, hon ska ju tränas ändå. Målet är att hon ska fatta lite ivarjefall… Zally kommer vara mamma.

Låter kanske konstigt – men jag har en längtan till slutet av 2021, utan att för den sakens skull vilja missa året i stort – men jag beräknar vara färdigstuderad i slutet av 2021!

Blivande valpar

Nu är det upplagt vilka kombinationer jag tänkt göra. Nu ska bara tikarna komma in i löp, parningarna ska gå bra, de ska bli dräktiga, valpningen ska gå bra, alla valpar ska överleva och må bra….

Jag är ödmjukt tacksam för alla fantastiska mail jag får – just nu är min mailbox fylld. Jag får be er ha koll på hemsidan eller på kennelns Facebook om det blir någon valp eller valpar kvar att placera ut.

Tiden går

OBS! Jag har ingen möjlighet att besvara alla fantastiska mail som kommer, jag hoppas att ni alla har förståelse för det. Sök vidare efter valp, eller ha uppsikt över hemsidan och facebooksidan för kenneln när det blir valpar. Där kommer jag lägga ut om det finns någon till salu. – jag vet inte vad jag får och ett flertal valpar kommer att ha sina hem direkt då jag ska behålla själv i kenneln och ett par gamla valpköpare går före.
Det närmar sig sommar och lusten att förgylla sin familj med ytterligare en medlem är stor. Oändligt stor just nu!

Kanske har det att göra med pandemin – att fler är hemma under längre tid. Jag har ett önskemål – ta tid på er att hitta er nya medlem!
Trycket efter valpar är näst intill hysterisk. Ta, trots att ni är hemma ett tag framöver, er tid att leta efter för er rätt uppfödare. Planera och längta!

Jag har lagt till en ny flik ”köpa pudel hos mig” – där jag ber er som vill köpa från mig att läsa, ja, gärna andra med. Jag tror de flesta andra uppfödare håller med i de skrivna orden.

Nästa kull/kullar hos mig blir till vintern 2020/2021. Mer information kring det kommer längre fram i höst.

Drefvikens Elena of Avalor "Qlura"
Drefvikens Elena of Avalor ”Qlura”

April, april…

Våren är här, till det hör pollen. Vet ni, i år är inte ett bra år att vara snörvlig, täppt och nysande.
Rapporter kommer in från Vira som lever livet i Kungsbacka, hon fostrar sina mattar med ståltass. Godis serveras ofta och maten serveras på silversked.

Zilla hittade sitt egna hem i Boden, där bor hon med husse Lennart. Nära vänner kommer bli morbror Nelsson och hans ”lillebror” Kairo. De rapporter som kommit in tyder på att hon acklimatiserar sig bra. Hon sover som sig bör i sängen, får sitt morgongos och möter Nelssons matte med ben i munnen och skönsång.

Tore och Belinda blev i går hämtade av min ena svärson. Min yngsta dotter är sjukskriven då foglossningarna inte är snälla med henne. Så, just nu är de boende hos Malin och Johan. Hur länge det blir återstår att se.

Kvar hemma blev Zally, Qlura och Åke. De tre tillsammans är som ett helt hyrde med hundar när de sätter fart – så det räcker gott så. Nu ska jag hinna och orka mer att promenera med dessa och träna.

Mars 2020

Året började som vanligt – men sedan hände något – något som ingen av oss kunde tro skulle hända.

En pandemi som gör att våra liv förändras.
Allt det jag hade tänkt göra med hundarna och med vänner är i dagsläget inställt.
Jag kan bara hoppas att livet återgår i så vanlig lunk som det går inom ett par månader.

Jag arbetar i skola som lärare, denna sista vecka har varit väldigt annorlunda då vi planerar för en eventuell stängning samtidigt som vi planerar för vanliga lektioner.

Känslan är overklig – men vi behöver också försöka vara i livet här och nu som vanligt.

På valpfronten i år är det inga valpar planerade. Tanken är dock att till slutet av 2020 para en eventuellt två tikar. De valparna bör vara klara för leverans våren 2021. Jag återkommer i frågan längre fram.

I sista kullen sparade jag en tik hemma och en tik med bibehållen avelsrätt. Qlura bor hemma och Qaisa hos sin matte Gunilla. De tre grabbarna Snape, Frazze och Zammy bor allihop i Stockholmsområdet – vilket glädjer mig. Zammy ska få springa ett par vänstervarv (utställning) och så blir det med säkerhet en del träning och tävling i allehanda sporter.

Viras kull om två hanar mår finemang – de utmanar sina ägare… *ler stort*. Båda kommer med säkerhet komma ut och tävlas framför allt i rallylydnad.

Zilla (Rld N, Rld F SEUCH Drefvikens She loves me) letar ett nytt hem. Läs mer om henne under hennes flik.

3/4 av 2019 har passerat!

Året rusar fram i världens fart!

Jag har verkligen varit urusel på att uppdatera, mycket beror på att jag av någon anledning inte kan lägga upp bilder. Detta ska jag försöka lösa då jag så gärna  vill visa bilder på hundarna.

Zally, den lilla loppan, blev inte så liten. Hon har landat på lite dryg 41 cm. Hon är utställd med ck och har tävlat rallylydnad – och det med den äran. 4 starter och 4 godkända resultat! Redig tös. Ett BPH är gjort – vilket hon löste toppenfint.

Zilla, som varit utlokaliserad ett år, tyvärr ville det sig inte hela vägen utan i maj kom hon hem igen. Zilla är parad med Tore och efter den kullen kommer jag leta ett för alltid hem till henne. Zilla tycker det är jobbigt i stora sammanhang med nya hundar, det gäller att veta och förstå hur man ska stötta henne på bästa sätt. Däremot älskar hon barn.

Drefvikens M-Jay eller som han kallas Åke har flyttat tillbaka pga att matte har blivit svårt sjuk. Jag hoppas på att kunna göra ett prcd-test på honom under hösten.

Vira har under sommaren fått en liten kull valpar på hela 2 stycken. En av dessa 2 hanar finns fortfarande till salu – om jag då kunde lägga ut bilder så skulle ni se vilken liten goding han är. Han finns på kennelns sida på Facebook.

Belinda har studsat sig runt en tävlingshelg, 2 godkända rundor i avancerad klass – vi saknar nu en godkänd runda till för att få titeln i hamn.

Tore har haft paus i tävlande – han ledsnade. Tanken är att han ska få komma igång lite under vintern.

Själv har jag under våren och sommaren kämpat mig igenom studierna – vilket har givit mig behörighet att undervisa i svenska upp till åk 6.

Jag hoppas nu på att få ut lite bilder inom kort och på det tycka att det är roligare att uppdatera.

Väl mött!

 

En fantastisk höst

En färgglad höst är här och just nu även en härlig brittsommar.

Liver rullar på. Jag hade tänkt mig en kull valpar nu i höst, tyvärr råkade tiken ut för en skada och har istället blivit opererad. Matte kämpar på och jag ska strax dit och hälsa på.

Vad det gäller valpar så får jag istället hoppas på en kull med Vira som mamma. Blir det som jag hoppas så blir det en kull med mycket motor och arbetsvilja. Dessa små blivande liv behöver i så fall aktiva hem med tävlingsinriktning.

Jagga i Viras första kull är hälsotestad, HD B och ed UA. Patellaundersökning UA. Hon är även utställd med excellent och bph med känd status.

Efter valpar

Efter att man haft valpar brukar man känna sig väldigt mättad. Trots en kull om 5 stycken så är jag inte slut. Jag njuter nu av de vuxna men också av den kvarvarande valpen Zally.

Jag har tagit ett beslut som är tufft men min skyldighet att ta. Zilla, min lilla katapult, har flyttat. Hon bor nu tillsammans med Drefvikens Camille Marbo, Stella, och hennes härliga familj i Husqvarna. Det tog ett par dagar så var de igång och lekte så smått. Hoppas för allas skull att det avlöper väl.

Vi har hunnit med några få rallytävlingar. Denna värme vi haft har inte gjort att man direkt orkat träna. Men Vira, Drefvikens Blow me Away har fått 2 godkända resultat i fortsättningsklass och kan nu lägga ytterligare en titel till skaran.

Mig och hundarna kan man träffa på årets pudlläger i Herrfallet, Arboga vecka 28.

Väl mött i sommarvärmen.